Ce se întâmplă azi în cea mai lungă zi a anului! Surprizele solstițiului de vară sunt MAGICE
În astronomie, se numesc solstiții cele două momente din an când planul determinat de centrul Soarelui și de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului.
Cea mai lungă zi din an va avea o durată de 15 ore şi 32 de minute
Solstiţiul de vară 2019 se va întâmpla pe 21 iunie la ora 18.54. Ziua cea mai lungă a anului 2019 va avea în România o durată de 15 ore şi 32 de minute, iar cea mai scurtă noapte din acest an va avea o durată de 8 ore şi 28 de minute.
Solstiţiul de vară este asociat cu diverse tradiţii populare în toată lumea
Aşadar, azi, 21 iunie, este cea mai lungă zi a anului 2016, eveniment care marchează debutul verii astronomice. Un moment semnificativ al anului, solstiţiul de vară este asociat cu diverse tradiţii populare în toată lumea.
Dorințele puse azi se împlinesc!
Ca să atragi belșugul, trebuie să porți o bijuterie din aur, pe care înainte să o treci printr-un vas cu ierburi uscate aromate precum rozmarin, cimbru și mușețel. Iar pentru sănătate, să faci baie într-un râu sau lac, ca parte dintr-un ritual simbolic de renaștere, citim pe site-ul doctorulzilei.ro.
Solstițiul de vară este benefic și asupra schimbărilor în dragoste, sănătate și prosperitate. Magia practicată în timpul solstițiului are puterea de a materializa dorințe ori aspirații greu de realizat.
Solstițiul de vară este o zi de sărbătoare ce este evidențiată prin petreceri, cântece, dansuri, focuri mari și picnicuri în aer liber. În trecut, solstițiul de vară era prilejul de a calcula momentele importante ale muncilor agricole. Ziua soarelui era o perioadă populară din an pentru organizarea nunților și petrecerilor.
În România, o dată cu solstițiul de vară este asociată și sărbătoarea Sânzienelor, cunoscută și sub denumirea de Drăgaică, sărbătoare ce se celebrează pe data de 24 iunie. Sânzienele mai sunt denumite în popor și ”Amuțitul cucului” deoarece pasărea cântă 3 luni pe an, de la echinocțiul de primăvară (în jurul datei de 21 martie) până la solstițiul de vară ori până la Sânziene, pe 24 iunie. O vorbă din popor spune că, dacă cucul va înceta să mai cânte de Sânziene, urmează o vară secetoasă. Tot pe 24 iunie creștinii sărbătoresc și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorului, conform sursei citate.
Articolul Ce se întâmplă azi în cea mai lungă zi a anului! Surprizele solstițiului de vară sunt MAGICE apare prima dată în Evz Monden.